De eerste week in Engeland!

In Engeland

Eén week in Engeland op All Nations…

Eén week geleden reden we de boot af om vervolgens linksaf de rotonde op te rijden. De eerste dag van een intensieve periode.

Eén week…maar het lijkt wel weken geleden dat we hier aan zijn gekomen! Wat is bijzonder om op deze mooie plek te zijn. Bijzonder…omdat we hier wonen op een eeuwenoud landgoed, op een prachtig plek in het Engelse landschap. Bijzonder om samen te leven in een community met zoveel andere mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Bijzonder omdat je dagelijkse ritme compleet anders is dan ‘thuis’ in Nederland. En toch… ondanks dat alles anders is en het zijn hier echt intens is, voelen we ons hier nu al ‘thuis’ en dat is echt een zegen!

 

 

De eerste week was een oriëntatie week en sinds maandag zijn de officiële lessen begonnen. Elke ochtend betekent dat Misha brengen naar zijn (Nederlandse!) juf hier op All Nations en daarna zelf naar de lessen. Dat is wel even wennen…. Vijf ochtenden per week in de schoolbanken…en dan alles in het Engels… ! En toch mooi en goed om zo op het missie-werk voor te bereiden samen met anderen die in dezelfde fase zitten. Want je hoeft het hier echt niet alleen te doen! Je doet het samen. Samen met andere Nederlandse gezinnen die hier zijn (Misha geniet van zijn ‘All Nations’ – broertjes en zusjes’😊), samen met studenten óveral vandaan. Maar iedereen is bereid om je te helpen en staat voor je klaar, om zo sámen te gaan waarvoor iedereen hier is: God dienen in Zijn wereldwijde Koninkrijk. Dé boodschap van hét Evangelie verder delen aan mensen die nog niet ‘in Christus’ zijn.

 

 

’s Middags is Misha weer uit school en ‘thuis’, dan lekker spelen in de bossen, voetballen, Lego bouwen op zijn kamer en dat is genieten, want aan vriendjes geen gebrek. Wij zijn nog flink aan het zoeken hoe we onze middag en avond kunnen indelen om tijd te vinden voor huiswerk maken, klusjes doen, voor Misha zorgen, gesprekken voeren, boodschappen doen, boeken lezen enz. enz… Maar ze zeggen hier allemaal, de eerste weken is het allemaal erg ‘overwhelming’ daarna gaat het beter, dus het komt vast goed! En ondertussen tellen we onze zegeningen: Misha die geniet van alles hier, fijne kamers om te wonen, lekker eten, studie-genoten die binnen een week vrienden worden, het mooie najaarsweer…

 

“Count your blessings, name them one by one, count your blessings, see what God hath done!”

 

 

Familie Jansen

Wij zijn William en Monica Jansen. Samen met ons zoontje Misha zijn wij maart 2023 uitgezonden naar de Filipijnen.

JEUGDWERKERS OP DE FILIPIJNEN
Blogberichten

Wilt u ons helpen?

Om ons werk mogelijk te maken zijn we afhankelijk van giften. We waarderen daarom jullie giften enorm!